Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Första dagen som hållbarhetschef på Staples

Publicerad: 2 januari 2017, 10:07

Det är årets första arbetsdag och för Amanda Mellqvist är det dessutom första dagen på nya jobbet som hållbarhetschef på Staples.
– Mitt första fokus kommer att bli att upprätthålla de fina rutiner vi redan har för hållbarhetsarbetet, berättar hon.


Staples är en global leverantör av kontorsrelaterade produkter som kontorsmöbler och kontorsvaror till både privatkunder och företag. Den 2 jannuari tillträder Amanda Mellqvist som ny hållbarhetschef. Hennes främsta fokus under året kommer att vara att upprätthålla de rutiner som upprättats av hennes företrädare.
– Jag kommer också att arbeta mycket med att utveckla personalen inom miljö- och hållbarhetsområdet. Det är viktigt att hela organisationen känner sig trygg med vårt hållbarhetsarbete.

Staples erbjuder över 20 000 olika kontorsmaterial och antalet leverantörer är stort.
– Vi har allt från jätteleverantörer som är störst i sin marknad till små lokala leverantörer. Det stora antalet leverantörer är förstås en utmaning och för oss gäller det att hantera alla lika så att vi ställer samma hållbarhetskrav på alla leverantörer, oavsett storlek.

Amanda Mellqvist kommer närmast från en tjänst som marknadskoordinator på Staples där hon arbetat i 4 år. Hon är utbildad högskoleingenjör och har tidigare arbetat med miljö, kvalitet och hållbarhet för Staples.

Du efterträder Johanna Jigmo-Linde som under sju år som hållbarhetschef lyckades profilera Staples som ett hållbarhetsföredöme. Hur känns det att efterträda henne?
– Det är förstås stora skor att fylla. Samtidigt tar jag över en mycket stabil grund som Johanna skapat. Det känns tryggt.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.