Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Första Nissan Leaf levererad

Publicerad: 15 december 2010, 06:27

Efter lång väntan och stor hype är elbilen Nissan Leaf ute på marknaden.


Ämnen i artikeln:

ElbilarCleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Den allra första Leaf-bilen har levererats till en privatperson i San Fransisco – flera dagar före den officiella lanseringen i Japan, skriver Yahoo News.

Nissan själva beskriver händelsen som ”den första leveransen av en prisvärd, masstillverkad och helelektrisk bil någonsin”. 31-åriga egenföretagaren Olivier Chalouhi från San Francisco är den lyckliga ägaren.

– Den är underbar på motorvägen. När du accelererar låter det som om du har en jetmotor eller en turbin under huven. Ni måste höra det själva – det är väldigt futuristiskt, säger Chalouhi till lokala Mercury News.

Leaf-modellen blev förra månaden den första elbilen att vinna European Car of the Year. Den sålde slut på förhand i USA och kommer att lanseras på utvalda europeiska marknader i början av nästa år.

Den officiella lanseringen kommer att ske i Japan den 20 december, men redan nu har alltså bilen börjat levereras till de amerikaner som har förhandsbokat bilen.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.