Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fortum får beröm för hållbar utveckling

Publicerad: 14 september 2010, 06:42

Kraftbolaget Fortum är bäst i sin bransch när det gäller bland annat energieffektivitet och tillförlitlighet inom elproduktion och eldistribution. Det menar Dow Jones som åter placerar företaget i sitt globala index för hållbar utveckling.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Fortum har antagits till DJSI World, Dow Jones index för hållbar utveckling. Det är åttonde året i rad som kraftbolaget hamnar i det globala indexet, meddelar Fortum. Samtidigt antogs Fortum i det europeiska indexet DJSI Europé.

Fortum anses i indexet vara bäst i sin bransch när det gäller hantering av kundförhållanden och energieffektivitet samt tillförlitlighet inom elproduktion och eldistribution. Fortum är det enda nordiska energibolaget i de båda indexen, uppger företaget. 1.400 företag inom 57 sektorer ingick i utvärderingen. Inom elproduktionssektorn antogs tretton av de 105 bolag som utvärderats medan sju av de tjugo som utvärderades i det europeiska indexet antogs.

Utvärderingen har gjorts av SAM group och omfattade ekonomiskt och socialt ansvar samt hantering av miljöfrågor. Tre stycken svenska företag finns på indexet, Svenska Cellulosa, Electrolux, Sandvik, SKF.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.