Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fortum trappar ner sitt svenska hållbarhetsarbete

Publicerad: 26 oktober 2009, 13:36

Miljöaktuellt erfar att Fortum drar in flera tjänster på den svenska miljöavdelningen. Bland annat drar man in tjänsten som hållbarhetsansvarig i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Fortum

Fortum drar ner på sitt svenska hållbarhetsarbete. Det uppger källor till Miljöaktuellt. Bland annat uppges att Fortums svenska hållbarhetschef, Britt Sahleström, fått sin tjänst indragen och att hållbarhetsarbetet i framtiden ska skötas från Finland av den finske hållbarhetschefen Carola Teir-Lehtinen.

På Fortum vill man inte bekräfta uppgifterna, men man säger att man just nu står mitt i en omorganisation. Fortums presschef Agneta Molinder säger emellertid att omorganisationen inte innebär att Fortum minskar sitt hållbarhetsarbete i Sverige.
– Hela Fortum arbetar med miljö- och hållbarhetsarbete. Vi ser det inte som att det skulle försvinna tjänster till Finland.
Agneta Molinder säger vidare att Fortum också fortsättningsvis kommer att ha en avdelning på varje division som arbetar med hållbarhetsfrågor.
– Vi har en nordisk organisation och därför är det inte så relevant exakt i vilka länder hållbarhetsarbetet styrs ifrån.

Britt Sahleström medger att hon kommer att sluta, men vill inte vidare kommentera saken.
– Men ja, det lutar åt att jag slutar, säger hon.
Carola Teir-Lehtinen, koncernansvarig för hållbarhetsfrågor, har inte funnits tillgänglig för en kommentar.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Fortum

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.