Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag18.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Fortune pekar ut Skanska som hållbart föredöme

Publicerad: 20 Augusti 2019, 10:39

Foto: Skanska

Skanska tar plats på Fortune Magazines lista “Change the world”, en välrenommerad rankning av bolag som visar vägen framåt för ett hållbar samhälle.


Rankningen ”Change the World” är framtagen av Fortune Magazine och Shared Value Initiative och de viktigaste kriterierna i rankningen är bolagens hållbarhetsprestanda kopplat till affärsnyttan. Ett annat viktigt kriterie är i vilken omfattning bolagen driver hållbarhetsinnovationer.

Skanska placerar sig på plats 20 av 52. Tidigare år har Ikea placerat sig på listan men i år är Skanska det enda svenska företaget i rankningen.
– Att vi placerar oss på den här listan beror främst på ett arbete som skett under lång tid och som skett väldigt integrerat i vår verksamhet. Det handlar om medarbetare ute i projekten som tar fram lösningar på hållbarhetsutmaningar. Det gör att vi hamnar väldigt högt när det gäller andelen gröna projekt, säger Lena Hök, global hållbarhetschef på Skanska, till Aktuell Hållbarhet.

En sak som Skanska gjort annorlunda i år och som Lena Hök tror kan ha bidragit till placeringen är att Skanska blivit tydligare med att redovisa hur stor andel av omsättningen i egna projekt som görs i så kallade gröna projekt.
– 93 procent av marknadsvärdet på våra egna projekt, det vi själva bygger och säljer av, ligger i gröna projekt. När vi tar uppdrag från kunder ligger nästan hälften av verksamheten i gröna projekt.

Lena Hök säger också att Skanskas hållbarhetsinnovationer synts tydligt det senaste året. Bland annat har samarbetet med Microsoft om ett digitalt verktyg för att minska koldioxid i byggmaterial fått mycket uppmärksamhet.

Läs mer om “Change the World”

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.