Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Framgång för solbilspool

Publicerad: 29 Oktober 2014, 12:39

Våren 2012 åkte Miljöaktuellt till Helsingborg för att göra ett reportage om vad som då var Europas första ”solbilspool”. Nu meddelar Öresundskraft att bilpoolen varit en framgång och att företaget förlänger avtalet.


Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 28 oktober.

Våren 2012 åkte Miljöaktuellt till Helsingborg för att göra ett reportage om vad som då var Europas första "solbilspool" – en bilpool med elbilar som laddas upp av solceller på ett tak där de parkeras. Idag meddelar Öresundskraft att bilpoolen varit en framgång och att företaget förlänger avtalet med Move About med tre år.

Ulf Jakobsson, marknadschef på Move About, ett företag som driver den största flottan av elbilspooler i världen med över 100 elbilar, säger till Miljöaktuellt att poolen i Helsingborg har cirka 250 medlemmar, både privatpersoner och företag.

– Det har varit väldigt lyckat. Bilarna har använts flitigt och det har kommit många nya medlemmar. Det är därför vi vill förlänga och satsa på det här.

I Helsingborg finns sex stycken bilar. När nu avtalet förlängs passar Move About på att byta ut bilarna mot helt nya Nissan Leaf Generation 2, som har 30 kilometer längre räckvidd än dagens bilar. Intresset har varit stort även på andra platser i Sverige berättar Ulf Jakobsson.

– Vi har många pooler runt om i landet, och vi har startat ytterligare två solbilspooler, i Kristianstad och i Varberg.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.