Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Från Naturskyddsföreningen till kulturdepartementet

Publicerad: 4 november 2014, 12:56

Naturskyddsföreningens pressansvarige Kristoffer Talltorp ska börja jobba för kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP).


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietNaturskyddsföreningen

Den 20 november gör Kristoffer Talltorp sin första arbetsdag på kulturdepartementet. Han blir pressekreterare för Alice Bah Kuhnke och kommer tillsammans med två politiskt sakkunniga och en statssekreterare att ingå i ministerns politiska ledning. Han tror dock inte att hans miljöbakgrund var det som vägde tyngst i rekryteringen till den tidigare hållbarhetschefen Bah Kuhnke. Snarare hans erfarenhet av pressfrågor.

För Kristoffer Talltorp innebär det nya jobbet en comeback i politiken efter åren i miljövärlden. Innan han började på Naturskyddsföreningen var han nämligen pressekreterare och talskrivare åt Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand.

Han ser miljöfrågor som en naturlig del av kultur- och demokratiministerns ansvarsområden.

– Jag tror att de aspekterna kommer att finnas med men de kommer inte att dominera. Det blir fokus på våra ansvarsområden i politiken. Däremot kommer det finnas med när det gäller hur kulturen kan bidra till ett hållbart samhälle och hur vår konsumtion påverkar, säger han.

Ett sådant exempel är förslaget om fri entré på muséer, i linje med diskussionen om att vi för att nå ett hållbart samhälle måste styra om mer mot tjänstekonsumtion.

Att lämna Naturskyddsföreningen känns dubbelt, berättar Kristoffer Talltorp.

– Jag har trivts otroligt bra. Och min sexåring sade: ”Du får inte sluta, du har världens finaste jobb och räddar djur och natur”. Han blev jättearg.

Martina Frisk

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.