Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fredrik Reinfeldt klar för klimattoppmötet

Publicerad: 29 augusti 2014, 08:38

Nu är det klart att statsminister Fredrik Reinfeldt (M) åker med Lena Ek (C) till klimattoppmötet i New York i september.


Ämnen i artikeln:

Ban KiFnFredrik ReinfeldtLena EkMiljöaktuellt

Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 29 augusti.

Det har länge spekulerats i om statsminister Fredrik Reinfeldt (M) ska åka till det klimattoppmöte i New York i september som FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon bjudit in till. Mötet sker vid sidan om de vanliga klimatförhandlingarna och tanken är att världens stats- och regeringschefer ska komma till FN-högkvarteret för att presentera nya, djärva och ambitiösa åtaganden på klimatområdet.
Mötet hålls den 23 september, en dryg vecka efter det svenska riksdagsvalet. Men även vid en valförlust är det Fredrik Reinfeldt som vid den här tidpunkten fortsatt har rätt att representera Sverige. Nu bekräftar Katja Awiti, enhetschef på klimatenheten på miljödepartementet, att statsminister Fredrik Reinfeldt har för avsikt att åka.

– Statsministern är anmäld till klimattoppmötet och även miljöministern kommer att vara med. Så det är en hög representation från Sverige.

Mer information om Ban Ki-moons klimattoppmöte finns här.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.