Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Fridolin kräver regeringen på svar om fossilgasen

Publicerad: 31 Januari 2011, 13:19

Oljebolaget Shell fortsätter prospektera efter fossilgas i Skåne. I en interpellationsdebatt i riksdagen imorgon tar Gustav Fridolin (Mp) upp det faktum att regeringen sagt att vi vare sig vill ha naturgas eller olja i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Gruvdrift

Imorgon är det interpellationsdebatter i riksdagen. Då ska näringsminister Maud Olofsson (C) prata om Gustav Fridolins (Mp) interpellation om prospektering av fossilgas i Sverige.

I sin interpellation konstaterar Fridolin att det råder stor politisk enighet i aktuella kommuner som Tomelilla och Sjöbo om att man inte önskar en framtida utvinning av fossilgas i området. Han nämner vidare partiernas utfästelser vid valrörelsen där de rödgröna lovade att stoppa en storskalig utvinning av fossilgas och specifikt Shells planer i Skåne. Han påpekade också att regeringens egen miljöminister anförde att regeringen inte såg positivt på prospektering av fossilgas.

"Det återstår nu för regeringen att klargöra att detta innebär att man inte tänker tillåta storskalig fossilgasutvinning likt den Shell prospekterar för i Skåne, och att man avser att återkomma till riksdagen med erforderliga förändringar i minerallagen och annan relevant lagstiftning", avslutar Fridolin sin interpellation.

Interpellationen är ställd till miljöminsiter Andreas Carlgren men besvaras i morgondagens debatt av näringsminister Maud Olofsson.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Gruvdrift

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.