Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fristående rådgivare får rollen som hållbarhetschef

Publicerad: 14 oktober 2019, 07:41

Uppsala kommun får ny hållbarhetschef den 1 december. Laura Hartman heter hon och har rekryterats från en fristående rådgivarroll inom Uppsala universitet.


Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


Laura Hartman är docent i nationalekonomi och arbetar i dag som rådgivare, föreläsare och forskare. Hon uppges ha bred erfarenhet av att leda och utveckla organisationer i offentlig sektor inom områden som annat arbetsmarknad, välfärdssektorn, hälsa och utbildning. Fram till mars i år var hon ordförande för regeringens tillitsdelegation, med uppdrag att främja en mer tillitsbaserad styrning och ledning i offentlig sektor. Hon har även varit avdelningschef på Försäkringskassan och har haft ledande positioner på bland annat Statskontoret och Studieförbundet för näringsliv och samhälle (SNS).

Den biträdande stadsdirektören Ingela Hagström har ansvarat för rekryteringen, som enligt henne innebär att Uppsala kommuns redan höga hållbarhetsambitioner höjs ytterligare.

Laura Hartman själv är både stolt och glad över förtroendet.
”Hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030 är vår viktigaste framtidsfråga. Uppsala har höga ambitioner för sitt hållbarhetsarbete och det pågår en mycket spännande samhällsutveckling. Därför känns det särskilt roligt att få leda hållbarhetsarbetet just här. Mitt mål är att Uppsalas invånare snart ska märka en skillnad”, säger hon i en kommentar.

Laura Hartman blir chef för Uppsala kommuns nya hållbarhetsavdelning och kommer ingå i koncernledningen tillsammans med kommunens övriga ledande chefer.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev