Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fujitsu gäckar datortjuvar

Publicerad: 11 maj 2009, 11:11

Fujitsu-teknik gör stulna datorer och deras innehåll värdelösa. Radering av filer och hindrad uppstart av datorerna sker på avstånd.


Det kan bli svettigt om ett företag blir bestulet av en dator med känslig information. Fujitsu och Willcom, japansk PHS-operatör, har utvecklat en säkerhetstjänst i kommande Fujitsu Notebooks. Tjänsten förväntas göra entré på den japanska markanden i tredjekvartalet i år, skriver Techcrunch.

Säkerhetstjänsten är baserad på en PHS-modul. Vilket gör att den kan ta emot signaler och därmed radera all information på datorn, även om den är avstängd och på långt avstånd. Dessutom går det att reta extra gallfeber på skurkarna eftersom det är möjligt att hindra datorn från att starta, fortsätter Techcrunch.

Än fungerar säkerhetstjänsten endast i Japan eftersom Fujitsu använder sig av Willcoms PHS-nätverk, vilket inte är operativt i något annat land, skriver Techcrunch.

En månadsavgift på cirka 1.000 yen (cirka 80 kronor) är att vänta för den som köper tjänsten. Fujitsu tror att 100.000 datorer, med säkerhetstjänsten, kommer att vara sålda inom tolv månader efter den har släppts, skriver Techcrunch.

Josefin Söderström

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.