Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Full fart för teknikföretagen

Publicerad: 23 maj 2011, 06:25

Produktionsvolymen för teknikindustrin ökar med 17 procent i år. Även antalet anställda ökar. Det spår Teknikföretagen i en prognos.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Tillväxten i teknikindustrin är hög och produktionsvolymen i Sverige ökar med 17 procent i år. Det spår Teknikföretagen i konjunkturprognosen för 2011 och 2012. Antalet anställda ökar också, både i år och nästa år, enligt prognosen. Störst väntas ökningen bli för tunga lastbilar samt tele- och elektronikindustrin. Det kommer dock att dröja till nästa år innan produktionsnivån är på samma nivå som före finanskrisen, menar Teknikföretagen.

”För närvarande finns det få hinder för en fortsatt uppgång för teknikindustrin i Sverige”, konstaterar Teknikföretagen.

– Teknikindustrin i Sverige är långt ifrån ensam om att visa stark volymtillväxt i år. Även Tyskland och Finland uppnår tvåsiffriga tillväxtsiffror. Detsamma väntas för USA och Kina. Bilden av att det för närvarande är få hinder för fortsatt tillväxt gäller också för teknikindustrin på flera andra håll runt om i världen, konstaterar Teknikföretagens chefekonom Anders Rune i en kommentar.

De svenska teknikföretagens priser kommer dock att minska i år, förutsatt att den svenska kronan förblir oförändrat stark. Anledningen är lägre exportpriser räknat i svenska kronor.

Läs hela rapporten på Teknikföretagens webbplats.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.