tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fyrdubbling av klimatkompensering på fyra år

Publicerad: 13 oktober 2021, 09:18

Tilda Winter, marknadschef vid Tricorona climate partner.

Från 2016 till 2020 har företag och privatpersoner fyrdubblat sin klimatkompensering, det visar totalsiffror för fem stora klimatkompenseringsföretag i Sverige.

Ämnen i artikeln:

Cdm

Jesper Saltebro

jesper.saltebro@aktuellhallbarhet.se


Sammanställd statistik från fem stora klimatkompenseringsföretag i Sverige visar att klimatkompenseringen fyrdubblats på fyra år, från 2016 till 2020. Om försäljningen fortsätter i samma takt som första halvåret i år kommer ökningen landa på 30 procent, men såna prognoser ska tas med en nypa salt.

– De flesta bolag klimatkompenserar föregående års klimatpåverkan i början på det nya året. Bolag med större volymer brukar dela upp klimatkompenseringen över alla fyra kvartalen. Nu ser vi att allt fler bolag väljer att klimatkompensera hela sin verksamhet, inte bara valda delar såsom tjänsteresor, säger Tilda Winter, marknadschef vid Tricorona climate partner, till Aktuell Hållbarhet.

En stor majoritet av kompenseringen, 90 procent, görs av företag. Den största enskilda största ökningen skedde mellan 2018 och 2019 då försäljningen mer än fördubblades.

– Det torra och varma klimatet med stora bränder i Sverige var en ögonöppnare för flera företag. De insåg att de behövde ett aktivt klimatarbete där klimatkompensation är en del av strategin. Företag som klimatkompenserar sänker sin klimatpåverkan snabbare än de som inte klimatkompenserar, säger Tilda Winter.

Statistiken bygger på försäljningssiffror i antal ton koldioxidekvivalenter från Goclimate, South Pole, Tricorona Climate Partner, Vi-skogen och Zeromission.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev