Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

G77-länderna lämnar förhandlingssalen i vredesmod

Publicerad: 11 december 2009, 09:58

G77-gruppens förhandlare Lumumba Stanislaus har lämnat förhandlingarna och anklagar Danmarks statsminister för att hålla de rika länder om ryggen.

Ämnen i artikeln:

Cop 15

Lumumba Stanislaus, chefsförhandlaren för G77-länderna, en sammanslutning 134 länder med en majoritet av utvecklingsländer, har igår lämnat förhandlingarna i vredesmod. "Det går inte så bra. Det är väldigt problematiskt att det förs en annan agenda vid sidan av de officiella förhandlingarna. Den danska premiärminister (Lars Lökke Rasmussen) har valt att skydda de rika länderna och det är inte okej".

Stanislaus menar också att Rasmussen spel går stick i stäv med det bistånd som Danmark gett till Afrika i många år. På det alternativa klimatmötet där just många organisationer från u-länderna finns representerade får beskedet stor uppmärksamhet och olika organisationer uppmanar människor att genom sina organisationer sprida budskapet och underteckna diverse kampanjer för att öka trycket på förhandlarna att komma överens.

Läs mer på Cphpost.dk

Psst, du vet väl om att du missar massor med fördjupning och långläsning om du inte har Miljöaktuellt magasin. Teckna din prenumeration här!

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev