Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Gas- och Oljeindustrin spenderar allt mer på miljö och hälsa

Publicerad: 24 april 2013, 06:47

Gas- och oljeindustrin investerar allt mer pengar i säkerhet, miljö och hälsa. Anledningen tros vara den publicitet som de sensaste årens miljökatastrofer fått.


Ämnen i artikeln:

Olja

En ny rapport från Lux Research visar att olje- och gasbolag drastiskt kommer att öka sina investeringar i miljö och hälsa.

Det skriver Environmental Leader Under 2013 beräknar man att olje- och gassektorn kommer att öka sina investeringar till 56 miljarder dollar, jämfört med 35 miljarder dollar 2011. Anledningen tros vara det stora medieutrymme som de senaste årens miljökatastrofer, orsakade av industrin, fått.

Hittills har det framförallt varit de företag som utvinner olja och gas som investerat pengar i dessa områden men i och med att trycket från allmänheten ökar kommer även mellanhänder, exempelvis de företag som lagrar och transporterar olja, att tvingas investera mer i säkerhet och miljö.

Säkerhetsarbetet har blivit en lukrativ bransch och för de företag som satsar på innovation som kan hjälpa olje- och gasbolag att förebygga olyckor och upptäcka läckor finns stora pengar att tjäna.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Olja

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.