Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

GD mörkade uppgifter om miljöbrott

Publicerad: 3 Maj 2011, 07:53

Skogsstyrelsens GD Monica Stridsman försökte mörka uppgifter om miljöbrott efter påtryckningar från skogsbolaget Stora Enso, rapporterar SR:s program Kaliber. Nu protesterar personalen mot myndighetsledningens dåliga miljöarbete.


Ämnen i artikeln:

Stora Enso

37 procent av hyggena når inte upp till Skogsvårdslagens krav på miljöhänsyn. Det visar siffror i den årliga revisionen (polytaxen) som presenterades i början av april. Situationen är allra sämst i Dalarna där 47 procent av hyggena inte når upp till kraven.

Skogsstyrelsen i Dalarna hade förberett ett pressmeddelande för att gå ut med nyheten. Men fick order att stoppa publiceringen mindre än ett dygn efter att Stora Ensos vd Martin Holmgren ringt upp Skogsstyrelsens Generaldirektör, Monica Stridsman, rapporterar SR Kaliber.

Nu skyller alla på alla.
Stora Ensos vd Martin Holmgren
säger att han ringde Stridsman bara för att höra hur företaget låg till, Monica Stridsman själv säger att hon vidarebefordrade frågan, och hennes pressekreterare Camilla Kastner säger att det var distriktets eget beslut att dra tillbaka pressmeddelandet.

Något distriktscheferna förnekar.

Skogsvårdstjänstemännen i Dalarna är upprörda över verksledningens dåliga miljöarbete och 23 av dem har skrivit ett brev till Monica Stridsman där de protesterar mot att myndigheten inte arbetar hårdare med skogsbrukets dåliga miljöhänsyn.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Stora Enso

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.