Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

GE bygger vindkraft i Trollhättan?

Publicerad: 15 januari 2010, 10:59

Regeringen förhandlar med General Electric om tillverkning av vindkraftverk i Sverige, enligt Ttela. Trollhättan uppges ligga bra till för etableringen. Beslut väntas inom kort.


GE befinner sig i långt framskridna förhandlingar med den svenska regeringen om statligt stöd för en etablering av företagsjätten i Sverige. Det rör sig i ett första skede dels om tillverkning av vindkraftverk med 250 anställda, dels ett teknik- och forskningscenter, uppger Ttela som också skriver att Trollhättan är en het kandidat för etableringen.,

Bakgrunden ska vara att GE kontaktat Investment in Sweden, ISA, för hjälp med satsningen.

– Vi har tittat på förutsättningar i hela Sverige, men koncentrerat oss på Västsverige, säger Lennart Witsell, ISA:s representant i GE-affären, till Ttela, och bekräftar samtidigt att ett beslut kan vara fattat inom några dagar.

Att Trollhättan finns med i diskussionen bekräftas av regionrådet Kent Johansson.

– Det handlar om flera olika delar och olika platser och Trollhättan är absolut en av dessa, säger Johansson, som tillsammans med landshövding Lars Bäckström utgör regeringens samordningsgrupp för fordonsindustrin i Västsverige.

På Näringsdepartementet är man tämligen förtegen om den eventuella etableringen.

– Regeringen för diskussioner och har kontakter med många olika intressenter som vill etablera sig i Västsverige, inte minst inom energiområdet, säger Frank Nilsson, Maud Olofssons pressekreterare, till Ttela.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.