Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Geely: ingen Volvoaffär

Publicerad: 6 februari 2009, 07:33

Kinesiska Geely pekas ut som trolig köpare av Volvo Personvagnar. Men bolaget förnekar alla uppgifter.


På torsdagen rapporterade bland andra Teknik360 att Ford håller preliminära samtal med kinesiska Geely Automobile Holdings om försäljning av det svenska varumärket Volvo.

Nu dementerar Geely uppgifterna.

– Det finns inga sådana samtal, säger sekreteraren till bolagets vd Li Shufu till Dow Jones Newswires och refererar till vad vd:n har uppgett.

Enligt Bloomberg News skulle affären vara ett snabbt sätt för Geely att slå sig in på den europeiska och amerikanska bilmarknaden, något som nu tycks sakna bäring.

Det är för tillfället vild ryktesspridning kring den annalkande Volvoaffären. Enligt Dagens Industri ska Fords högsta ledning träffas i London i nästa vecka tillsammans med investmentbankerna Citibank, JPMorgan och Rothschild för att finna en lösning kring ägandet.

Fyra uppvaktare kring det svenska bilmärket pekas ut som de mest troliga köparna; de båda statliga kinesiska fordonstillverkarna Changan och Dongfeng, en "europeisk" konstellation och en "oidentifierad" konstellation, rapporterar tidningen. Tydligare än så kan det knappast bli.

Ford har valt att inte kommentera uppgifterna.

Johan Nylander

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.