Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Getinge och Hexagon pressas om policy för mänskliga rättigheter

Publicerad: 19 December 2005, 06:21

Amnesty Business Group sätter också i år press på företag som saknar en policy för hantering av mänskliga rättigheter. Organisationen har valt ut sju företag som antingen har verksamhet i Kina eller importerar varor därifrån. De sju är Getinge, Haldex, Hexagon, Höganäs, Metro, Munters och SecoTools.


– Vi kommer att köpa aktier i sju företag och ta upp frågan om mänskliga rättigheter på bolagsstämmorna, säger Ericssons tidigare informationschef Lars A Ståhlberg, numera styrelseledamot i Amnesty Business Group.

Amnesty gjorde en liknande aktion i fjol mot fjorton företag, bland annat Handelsbanken, Investor, Assa Abloy och Gambro.

– Det gav ett bra resultat. Samtliga på A-listans mest omsatta hade antagit och publicerat en policy för mänskliga rättigheter innan året var slut, säger Lars Ståhlberg.

I år har Amnesty valt ut sju företag som antingen har verksamhet i Kina eller importerar varor därifrån. De sju är Getinge, Haldex, Hexagon, Höganäs, Metro, Munters och SecoTools.

Och nästa år fortsätter kampanjen…?
– Ja, det finns alldeles säkert fler börsföretag som saknar policy men har verksamhet i länder där kränkningar av mänskliga rättigheter förekommer. Vi har valt bland de största och mest kända.

Företagen skaffar policy, men sker det också konkreta förändringar i deras sätt att arbeta?
– Det har vi inte haft möjlighet att kontrollera, men det betyder inte att policyarbetet inte har haft betydelse. Policyn är ett hjälpmedel, en signal som man kommunicerar till medarbetare, affärsparters, kunder vilken inriktning företaget har för verksamheten. Men det räcker inte att skriva orden, det måste genomföras också.

Men tanke på situationen där, bör företagen alls agera i Kina?
– Jo, vi är inte för bojkotter. Men företaget måste ha koll på sättet som de jobbar.

Vad är värsta problemen?
– Hanteringen av arbetsrätten, fackföreningsfriheten. Det finns en arbetsrätt i Kina, men den åsidosätts. Det är viktigt att se till att de anställda får ut sina löner. Fackföreningar är inte tillåtna av regimen, men det finns andra metoder att upprätta förbindelser med representanter för de anställda.

Företag som börjar arbeta med de här frågorna tar förstås risken att stöta på problem och får medial uppmärksamhet?
– De är inte befriade från risken för att de saknar en policy. Risken är snarare större att företaget då hamnar i problem. En policy skapar medvetenhet hos de anställda, minimerar risken. En policy är ur företagets synpunkt ett sätt att riskminimera.

För att företaget ska anses ha en människorättspolicy krävs, enligt Amnesty Business Group, att den är utformad som ett förpliktigande ledningsbeslut att företaget stödjer mänskliga rättigheter och inte direkt eller indirekt ska medverka till att sådana kränks.

Policyn kan grundas på internationella riktlinjer från institutioner som arbetar med dessa frågor, som exempelvis FN:s Global Compact eller OECD:s riktlinjer. Den ska publiceras externt, exempelvis i företagets årsredovisning eller i annan dokumentation som företagsledningen står bakom.

Göran Kristiansson

Mer information: Dagens Miljö publicerar den 20 januari en guide om hur företag kan införa en policy för mänskliga rättigheter.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.