Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Giftmoln orsakade skador som läkarna inte kan förklara

Publicerad: 27 Februari 2014, 09:31

Förra hösten drabbades ett antal personer för ett mystiskt giftmoln i samband med ett rivningsarbete vid Tullstorp utanför Malmö. Idag lider flera av dem av symptom som läkarna inte kan förklara.


Förra hösten drabbades ett antal personer för ett mystiskt giftmoln i samband med ett rivningsarbete vid Tullstorp utanför Malmö. Idag lider flera av dem av symptom som läkarna inte kan förklara. En av dem är grävmaskinisten Jerker Olsson som sedan incidenten har haft svårt att röra vänster sida av kroppen.

Dessutom innehöll det pulver som han och hans kolleger utsattes för ett starkt färgämne som gör att hans ansikte blossar upp och blir neonrosa flera gånger i veckan. På arbets- och miljömedicinska kliniken i Lund letar man nu efter det ämne som kan ha orsakat reaktionerna men ännu har man inte hittat några svar.

– Det finns väldigt många ämnen som det skulle kunna vara, och det har ingått i det detektivarbete vi utfört. Det vi vet med säkerhet är att vare sig bly eller DDT kan förklara symptomen de upplever, säger Kristina Jakobsson på arbets- och miljömedicinska kliniken i Lund.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.