Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Gina Tricots förra hållbarhetschef går till kommunikation

Publicerad: 23 juni 2016, 05:37

Marcus Bergman, före detta hållbarhetschef på modekedjan Gina Tricot, har rekryterats till en kommunikationsbyrå som nu siktar in sig på ett nytt område.


Modekedjans tidigare hållbarhetsansvariga Marcus Bergman ska bredda arbetet på byrån IPM Ulricehamn till att även omfatta hållbarhet.
– Det är ordentligt kul att kunna vara en del av att låta hållbarhetssvängen möta byråvärlden. Jag har arbetat i båda dessa branscher hela mitt yrkesliv och jag kan konstatera att nu möts världarna. Cirkeln är sluten!, säger Marcus Bergman till Aktuell Hållbarhet.

Det blir ett karriärkliv från modebranschen och Borås till kommunikationsbranschen och Ulricehamn. Men det innebär inte att han säger helt hejdå till textilindustrin.
– Med tanke på att vi befinner oss mitt i Sjuhäradsbygden räknar jag givetvis med att även fortsättningsvis jobba med textil.

Marcus Bergman kommer bland annat att jobba med att stötta företag med hållbarhetsredovisningar.
– Hållbarhetskommunikationen behöver ofta spetsas till, förtydligas och framför allt göras roligare. Ta hållbarhetsredovisningar till exempel, här finns massor att göra rent kommunikativt.

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.