Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Global Compact Network Sweden får sin första vd

Publicerad: 2 september 2019, 06:11

Nätverket för Global Compact i Sverige, Global Compact Network Sweden, expanderar och anställer organisationens första executive director.


Det nya uppdraget på Global Compact Network Sweden går till Maria Collin som kommer från ett uppdrag som global hållbarhetschef på medicinteknikföretaget Elekta. Maria Collin startar arbetet nästa vecka men har redan kommit igång och diskuterat framtiden med styrelsen.
– Nätverket satsar nu på expansion och därför har jag anställts som vd för att driva den operativa verksamheten. Vi kommer att arbeta tillsammans med våra medlemmar för att expandera nätverket och arbeta med att implementera Global Compacts tio principer och FN:s 17 mål i medlemmarnas verksamheter. Vi är ett nätverk med otroliga förutsättningar, säger Maria Collin till Aktuell Hållbarhet.

Enligt Maria Collin är klimatet fortsatt den hållbarhetsfråga som får mest fokus av både näringslivet och media De sociala frågorna och mänskliga rättigheter får fortsatt mindre uppmärksamhet från bolagen.
– Stora bolag har ofta leverantörsprogram som täcker MR-frågorna och allt fler arbetar aktivt med FN:s guide för mänskliga rättigheter för näringslivet, dock återstår mycket jobb. Det är även tydligt att de sociala frågorna och MR-frågorna ofta får mindre fokus från små- och medelstora företag. Jag tror det beror på att de frågorna upplevs som mer abstrakta än klimatet.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.