Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Globalt avtal ska främja grön handel

Publicerad: 24 januari 2014, 11:30

Under fredagen inleder EU, USA och 11 andra ekonomier diskussioner om en ny satsning som ska underlätta den globala handeln med gröna varor och tjänster.


Ämnen i artikeln:

EuUsa

Genom att bland annat sänka skatter och undanröja handelshinder vill länderna blåsa nytt liv i marknaden för miljövänliga varor och tjänster som beräknas sysselsätta 3 miljoner människor bara inom EU.

Förhandlingarna som påbörjas under fredagen baseras på ett åtagande från 2012 mellan de 21 länderna i Apec. Bland de 54 kategorier av varor som kan komma att omfattas av skattesänkningar finns allt ifrån solpaneler till vindkraftverk och filter.

Utöver EU och USA kommer Japan, Australien, Kanada, Nya Zealand, Sydkorea, Norge, Schweiz, Costa Rica, Taipei, Hong Kong och Singapore att delta i förhandlingarna.

Även Kina har skrivit under Apec-avtalet från 2012 men än så länge har landet inte beslutat om man kommer att delta i de nya diskussionerna. Det rapporterar Veckans Affärer.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

EuUsa

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.