Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Globalt intresse för solcellstävling

Publicerad: 27 mars 2015, 11:32

Närmare 800 människor från drygt 70 länder deltar.


Ämnen i artikeln:

Solceller

Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 27 mars.

Storsatsningen på att skapa och marknadsföra en hållbar stadsdel i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm fortsätter. I en internationell idétävling har projektledarna nu samlat in solcellslösningar till stadsdelen som ska kunna integreras i stadsmiljön och bidra till att försörja samhällsfunktioner med energi.

Totalt togs 70 bidrag fram av 775 deltagare från 71 länder. De tävlar nu om att få sin idé förverkligad och en prissumma på 50 000 kronor. Örjan Lönngren, ordförande i jurygruppen och energi- och klimatstrateg på miljöförvaltningen i Stockholms stad tycker att det finns många nytänkande förslag.

– Många av bidragen är innovativa och tävlingen har gett oss en god möjlighet att ta del av idéer från världens alla hörn. Det är också inspirerande att deltagare från olika länder samarbetar vilket har lett till nytänkande kring implementering av solceller i stadsrummet.

Vinnaren koras den 22 april.

info@jacobhederos.se

Ämnen i artikeln:

Solceller

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.