tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

GM återanvänder saneringsmaterial från BP-katastrofen

Publicerad: 29 december 2010, 09:13

GM använder återvunnet saneringsmaterial från Deepwater Horizon-olyckan i produktionen av laddhybriden Chevrolet Volt.

Ämnen i artikeln:

GreentechIngenjörMiljöteknikCleantechGmÅtervinningForskningTeknik

Omkring 160 kilometer plastbommar – som har använts för att begränsa oljans spridning – kommer att återanvändas i produktionen av GM:s laddhybrid Chevrolet Volt. 45 ton plast kommer att förvandlas till vindavvisare, skriver GoodCleanTech.

Vindavvisarna kommer att bestå av 100 procent återvunnen plast, varav 25 procent kommer från saneringsmaterial och lika mycket från återvunna däck (resten kommer från vanlig återvinning).

– Kreativ återvinning är en förlängning av vår övergripande strategi för att minska företagets miljöpåverkan. Vi återanvänder och återvinner material på våra 76 deponifria anläggningar varje dag. Det här är ett bra exempel på hur man kan använda den expertisen och tillämpa den i större omfattning, säger GM:s Mike Robinson.

Oljeutsläppet i Mexikanska golfen är det största i petroleumindustrins historia och har orsakat enorma skador på det marina ekosystemet. Med det här initiativet hoppas GM att de åtminstone kan bidra till att begränsa själva saneringsarbetets miljöpåverkan.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev