Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

GM bäst på grön teknik

Publicerad: 14 Maj 2010, 05:39

Den amerikanska biljätten GM ansökte om 1.300 patent under 2009. Över hälften gällde gröna innovationer vilket gör GM till bäst i klassen.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Mer än hälften av GM:s patentansökningar 2009 handlade om grön teknik. Det gör företaget till bäst på området vid en jämförelse med världens 15 största biltillverkare, skriver Grencarcongress.com som hänvisar till en rapport från det amerikanska imaterialrättsföretaget Ocean Tomo.

”GM har en högre medelkvalitet samt nyare grön teknik och patent än de 14 övriga ”, skriver Ocean Tomo i rapporten.

GM:s utveckling av perovskit som kan ersätta platina i katalysatorer lyfts fram som ett exempel på innovationskraften i koncernen. Arbetet med minnesmetall som ska utnyttja värme för att producera elektricitet är ett annat exempel. Det arbetet har som ett av 37 projekt beviljats bidrag från den federala forskningsorganisationen Arpa-E på 2,7 miljoner dollar. GM var ensam biltillverkare om att tilldelas pengar, skriver Greencarcongress.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.