Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

GM letar expertis för att utveckla elfordon

Publicerad: 2 december 2010, 08:03

GM anställer tusen ingenjörer och forskare för att utveckla hybrider och elfordon.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGmGreentechForskningIngenjör

Under de kommande två åren kommer GM att satsa stort på att utvidga sin expertis inom fordonselektrifiering. Biljätten söker tusen ingenjörer och forskare till sina anläggningar i Michigan, där man ska utveckla hybrider och elfordon med förlängd räckviddskapacitet, meddelar företaget via sin hemsida.

– GM kommer att leda branschen när det gäller införandet av olika tekniker för fordonselektrifiering, oavsett om det gäller elfordon med förläng räckviddskapacitet, som Chevrolet Volt, eller den nyligen introducerade eAssist-tekniken, säger företagets vd Dan Akerson i ett uttalande.

Chevrolet Volt – snart på marknaden.

Anställningarna är en del av GM:s strategi som går ut på att stärka sin kärnkompetens genom att utveckla och tillverka bilbatterier, elmotorer och kontrolltekniker internt.

Nyheten kommer samtidigt som GM förbereder de första leveranserna av den omskrivna laddhybriden Chevrolet Volt. Sedan presentationen 2007 har företaget investerat över 700 miljoner dollar i sina åtta Michigan-anläggningar för att utveckla modellen.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News