Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

GM överväger konkurs

Publicerad: 18 Mars 2009, 08:24

Saabs ägare, General Motors, öppnar för en eventuell rekonstruktion.


Den krisdrabbade biljätten General Motors vd, Rick Wagoner, ställer sig öppen för att låta bolaget genomgå rekonstruktion, en slags kontrollerad konkurs. Det skriver Nyhetsbyrån Six som refererar till Wall Street Journal.

Tidigare har Rick Wagoner totalt uteslutet rekonstruktion som ett möjligt alternativ. Framför allt räds han att bilköpare skulle fly bolaget, vilket skulle tvinga GM i likvidation.

Nu framhåller han att bolaget skulle kunna överleva en rekonstruktion. Han anser att 99 procent av bolagets problem kan lösas utan konkurs men stänger inte längre dörren för alternativet.

Dock är en rekonstruktion en drastisk åtgärd av ett så stort bolag och innebär omfattande risker. Rick Wagoner förklarar att en konkurs "kan fungera men den kanske inte gör det".

Svängningen i Rick Wagoners inställning kan härledas till president Barack Obamas bilräddningsgrupp som öppnat för rekonstruktion av GM och Chrysler utanför domstolarna.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.