Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

GM slaktar utvecklingen

Publicerad: 29 oktober 2008, 11:37

1,5 miljarder dollar. Det räknar biltillverkaren GM med att spara på att skjuta upp i princip all produktutveckling under 2009 och 2010.


Åtgärden kommer att försena modeller från företaget, bland annat Chevrolet Cruze som skulle ha lanserats under modellåret 2011. Förseningen väntas bli mellan ett halvt och ett år, rapporterar Automotive News.

Åtgärderna är mycket omfattande och kommer att inverka på både ingenjörs- och designarbeten, enligt källor nära företaget, skriver Automotive News. Allt arbete som inte är för långt framskridet ska upphöra, enligt källorna.

Två modeller som trots sparpaketet ska lanseras som planerat är plugin-hybriderna Chevrolet Camaro och Chevrolet Volt. Orsaken uppges vara att modellerna är produktionsklara och att det därför inte skulle medföra några besparingar att stoppa bilarna.

Ytterligare en modell som kommer att påverkas är en modifierad Chevrolet Malibu. Bilen som skulle lanserats under modellåret 2012 väntas nu inte dyka upp förrän 2013.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.