Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

GM testar vätgasfordon på Hawaii

Publicerad: 9 december 2010, 07:44

General Motors kommer att testa bränslecellsbilar och infrastruktur för vätgastankning på Hawaii.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Igår presenterade GM projektet ”Hawaii Hydrogen Initiative”, som syftar till att öppna 20 till 25 tankstationer för vätgas på Hawaii inom de kommande fem åren. Projektet är ett samarbete mellan GM, The Gas Company (TGC) och lokala myndigheter, skriver CNET News.

Man kommer att försöka använda befintliga naturgasledningar för att distribuera vätgasen, och TGC menar att de har kapacitet att producera vätgas för 10 000 fordon.

Hawaii är den delstat i USA som är mest beroende av fossila bränslen, enligt Hawaii Clean Energy Initiative. Den stora importen av fossila bränslen leder till mycket höga el- och bränslepriser jämfört med andra delstater.

För att minska delstatens beroende av fossila bränslen kommer man därför alltså att försöka tackla en av de tuffaste utmaningarna för bränslecellsbilar – bristen på infrastruktur för distribution.

GM har, precis som de flesta stora biltillverkare, ett utvecklingsprogram för bränslecellsbilar, men än så länge har de bara använts på det fåtal platser i USA där det finns vätgasmackar.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.