Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Godismutor ska få barn att återvinna

Publicerad: 24 maj 2011, 08:04

Med Recycling Vending Machine kommer ungarna garanterat att hjälpa till med återvinningen.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikÅtervinningMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Klart att du ska lära barnen att återvinning är viktigt. Och att också de måste ta ansvar för att leva hållbart, så att även deras framtida barn och barnbarn kan få njuta av jordens alla tillgångar. Men om sådana argument inte biter på din treårig i trotsåldern så finns det en annan, minst sagt beprövad metod – godismutor.

Sydkoreanska industridesignern YunJin Changs Recycling Vending Machine belönar barnet med godis när någonting återvinns rätt. Allt barnet behöver göra är att trycka på en knapp så att behållaren öppnas och därefter placera det som ska återvinnas i rätt hål. Om allt går korrekt till så tänds en lampa och en karamell trillar ut som belöning, skriver Treehugger.

Behållaren är gjord för glas, plast, aluminium och burkar. Vilken typ av godis barnen belönas med framgår dock ej. Och även om jag kan tänka mig att de flesta barn tycker att det här är en uppfinning i Nobelprisklass, så tvivlar jag på att den vinner något större genomslag hos konsumentgruppen ”ansvarstagande föräldrar”.

Men designen i övrigt är ganska finurlig, så byter man ut godiset mot något nyttigare kanske den kan sälja. Men då minskar nog samtidigt barnens återvinningsvilja…

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News