Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag15.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Google Earth går på djupet och reser i tiden

Publicerad: 3 Februari 2009, 07:02

Med nyheten Ocean i Google Earth kan du dyka till havets botten. Du kan dessutom resa i tiden.


Google har lanserat Earth 5.0. Den största nyheten är möjligheten att göra 3d-dyk i haven. Bland annat finns bilder och videoklipp, material som tillhandahållits från fler än 80 personer och organisationer runtom i världen.

Enligt Google kombinerar den nya Earth-versionen information om undervattensterräng med expertinnehåll som gör det möjligt att se vrak och utforska svårtillgängliga områden som undervattensvulkaner till havs.

Ett antal nya lager i Earth ska bidra till upplevelserna, bland annat ”Explore the ocean”, ”Animal tracking”, ”dead zones”, ”fish to eat” och ”Cousteau ocean world”.

Tidsresor är en annan nyhet i Earth. Med hjälp av gamla satellitbilder kan användare se förändringar i områden. Google nämner bland annat bygget av Tysklands stadium inför världskuppen i fotboll 2006 och hur isen smälter på Grinell-glaciären i Montana i USA.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.