Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Google Earth nu i din Iphone

Publicerad: 27 oktober 2008, 11:14

Det populära programmet Google Earth finns nu till Iphone och Ipod Touch.


Programmet som visar världen i 3D-perspektiv baserat på flyg- och satellitbilder kan laddas ned gratis från Apples App Store.

Alla funktioner från datorversionen av programmet finns inte i Iphone-versionen, däribland lager-tilläggen som kan användas för att se till exempel attraktioner på en ort. Däremot finns länkar till relevanta artiklar på Wikipedia och fler än åtta miljoner bilder från Google-ägda fototjänsten Panoramio.

Funktionen ”Location” låter dig flyga från den plats du befinner dig på i Google Earth till den plats du fysiskt befinner dig på. Navigering i en karta sker som all navigering på en Iphone, med hjälp av touch-gränssnittet och även in- respektive ut-zoomning i en bild sker med hjälp av två fingrar – alltså lättare oän på datorversionen av programmet. Liksom i datorversionen av programmet fungerar det att söka efter platser, till exempel via latitud och longitud.

Programmet finns på 18 språk, däribland svenska. Programmet fungerar på både den första generationen av telefonen och 3g-modellen.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.