Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Google översvämmas med goda idéer

Publicerad: 4 november 2008, 10:53

Googles tävling om vem som hade den bästa idén för att förbättra människors liv har fått över 150.000 bidrag.


Google fyller tio år i år och det firar företaget bland annat med tävlingen 10^100 där de som presenterar de idéer som kan förändra människors vardag mest positivt får dela på tio miljoner dollar för att utveckla idéerna.

Sedan tävlingen startade i september har 150.000 bidrag skickats in och nu ska 3.000 Google-anställda på 50 kontor runt om i världen gå igenom alla bidrag och sålla ut de 100 bästa förslagen.

27 januari ska det hela vara klart och då läggs de 100 bidragen ut på nätet där alla kan rösta på sin favorit. Av de 20 som får mest röster plockar sedan en jury ut de bästa och bestämmer vilka som ska få dela på pengarna.

Enligt Bethany Poole, produktmarknadschef på Google överträffade antalet bidrag deras förväntningar och de är också mycket nöjda med variationen där förslagen har handlat om hälsovård, utbildning, miljöprojekt och mycket annat.

Om någon undrar över det märkliga namnet på tävlingen så kommer det sig av att 10^100 kan utläsas som en gogol, vilket Google fått sitt namn av.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev