lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Google: ”Vi har problem med Gmail”

Publicerad: 24 februari 2009, 11:27

Google har allvarliga driftstörningar med e-postsystemet Gmail. Det bekräftar bolagets talesperson för Teknik360.


Under tisdagens förmiddag uppstod allvarliga störningar i Googles populära e-post Gmail. Stundvis har det varit omöjligt att logga in.

– Det är ett problem och vi försöker reda ut vad det är som har hänt, säger Helena Lidén, pressansvarig för Google i Sverige.

Problemet är inte isolerat till Sverige utan drabbar många av de “miljontals” användare världen över som använder Gmail.

"Vi är medvetna om hur viktigt Gmail är för våra användare och vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och ber om ursäkt för de problem det orsakar", förklarar man vid Google.

Bolaget uppmanar alla sina kunder att gå in på Gmails hjälpcenter där upptateringar om situationen publiceras. Länk finns nedan. Hjälpsidan är dock för närvarande också svår att nå – sannolikt till följd av omfattande trafik från undrande användare.

Det är inte första gången som användarna drabbas av problem med Gmail. I augusti kraschade inte bara det webbaserade e-postsystemet för privatpersoner utan även tjänster som företag och organisationer betalar för, som Apps Premier.

Sent på tisdagen meddelade Google att problemen var avvärjade. Både mailen och Google Apps var utslagna under sammanlagt 2,5 timmar, framhåller man vid bolaget.

– Vi vet att detta har ställt problem under mångas arbetsdag. Vi är verkligen ledsna över detta och vi har gjort allt vi kan för att återskapa tillgången, förklarar Gmails säkerhetschef Acacio Cruz i en kommentar.

Johan Nylander

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev