Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Göteborg toppar rankning av hållbara destinationer

Publicerad: 16 november 2018, 09:40

Foto: HL56/Pixabay

För tredje året i rad placerar sig Göteborg i topp i rankningen Global Destination Sustainability Index 2018. Som etta ligger Göteborg före tvåan Köpenhamn, trean Reykjavik och ytterligare 50 städer i världen.


Enligt rankningen är Göteborg en av världens mest progressiva städer när det kommer till att hantera klimat- och miljöfrågor. Faktorer som höjer Göteborg i rankningen är stadens regionala klimatmål om fossiloberoende år 2030 och det faktum att Göteborg var den första staden i världen som utfärdade gröna obligationer. Global Destination Sustainability Index 2018 anser också att Göteborg erbjuder dess besökare “internationellt erkända gröna lösningar i världsklass” och uppskattar att staden varje år delar ut Göteborgspriset för hållbar utveckling.
“Att Göteborg lyckas behålla topplaceringen för tredje året är en prestation som visar att staden och besöksnäringen tar hållbarhetsarbetet på allvar och utmanar andra städer att göra detsamma”, säger Camilla Nyman, vd för Göteborg & Co, i en kommentar på Göteborgs Stads hemsida.

Läs Global Destination Sustainability Index 2018

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.