Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Gott om nyheter i Iphone 3.0

Publicerad: 18 Mars 2009, 06:18

Det blev ett rejält batteri nyheter i Iphone på tisdagen. Men allt på önskelistan finns inte med.


Apple presenterade igår en betaversion av operativsystemet Iphone 3.0 som planeras att släppas i skarp version till sommaren. Den nya versionen erbjuder 100 nya funktioner varav många är intressanta för företagsanvändare.

Några av de mest eftertraktade nyheterna var möjligheten att klippa och klistra text i Iphones applikationer. Dessutom kommer stöd för ”push” vilket betyder att det går att skicka information till telefonen från internet.

Enligt Sybase chef för mobila produkter, Senthil Krishnapillai, så är push-funktionen speciellt intressant. Det gör det möjligt att skapa företagsapplikationer med långt större flexibilitet än tidigare.

Exempelvis skulle en säljare på fältet kunna få löpande information från sitt företag om kundbesök som säljaren behöver delta i. Allting kan knytas samman med existerande kundsystem från bland annat Sybase och SAP.

– Vi behöver fortfarande förstå vilka möjligheter som finns ur ett skalbart perspektiv, men vi är mycket glada över att push-tekniken kommit till Iphone, säger Senthil Krishnapillai i en intervju med Computerworld.

En del företag är dock mindre upphetsade av Iphone 3.0.

En av de saker som fortfarande kommer att saknas i Iphone 3.0 är möjligheten att köra processer i bakgrunden. Enligt Ken Dulaney som är analytiker på Gartner så är det en nödvändig funktion ur ett säkerhetsperspektiv.

– Det går inte att skapa en säker miljö utan möjligheten att kunna köra en process i bakgrunden. För att ett säkerhetsprogram ska kunna vara effektivt krävs det att det konstant övervakar telefonen i bakgrunden. Andra tillverkare såsom Microsoft, Symbian och Android har stöd för processer som körs i bakgrunden, säger Ken Dulaney på analysföretaget Gartner till Computerworld.

Den här artikeln har även publicerats på Computer Swedens webbplats.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.