Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Grammis: Därför är Magnus Carlson årets hållbara artist

Publicerad: 22 februari 2017, 14:52

Foto: Jan Ainali/ Wikimedia Commons

Nu kan också artister prisas för sitt hållbarhetsengagemang. Det står klart när Grammis för första gången lanserar utmärkelsen Årets hållbara artist. Först på prispallen är Magnus Carlsson som länge engagerat sig i miljöfrågor.


På onsdagen berättar Grammis att Magnus Carlson tilldelats stipendiet och utmärkelsen Årets hållbara artist. Det handlar om en ny utmärkelse som Grammis delar ut i samarbete med havregrynsföretaget Oatly. Vad är då en hållbar artist? Grammis och Oatly förklarar i en kommentar att stipendiet Årets hållbara artist ska tilldelas ”en artist som på olika sätt gör hållbara val och använder sin offentliga röst för att driva opinion i hållbarhetsfrågor”.

Magnus Carlson kan nu, vid sidan om äran, också ta emot stipendiesumman 100 000 kronor som tack för att han varit engagerad i miljöfrågor sedan flera år tillbaka.
– Bland annat såg vi prov på det i det folkliga TV-programmet ”Så mycket bättre” då han tog upp miljötänket till de andra deltagarna och därigenom till svenska folket, säger Lisa Cronstedt, marknads- och kommunikationschef på Ifpi och projektledare för Grammiskommittén.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.