Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Greenpeace anmäler Sverige till EU-kommissionen

Publicerad: 3 april 2012, 08:25

Genom att inte tillståndspröva fisket i Natura 2000-områden bryter Sverige mot EU:s miljölagar. Nu lämnar Greenpeace in en anmälan till EU-kommissionen.


Ämnen i artikeln:

FiskeGreenpeaceHav

En ny undersökning av Greenpeace visar att den lagstiftning som ska skydda Sveriges marina skyddsområden inte tillämpas av landets länsstyrelser. Enligt organisationen så tyder regeringens kommentarer dessutom på att det inte finns några planer på att få tillsynsmyndigheterna att göra sitt jobb.

– Situationen är värre än vi anat. Därför uppvaktar vi EU-kommissionen för att påminna den om Sveriges brott mot unionens miljölagar samt överlämna de tusentals namnunderskrifter vi fått som stöd för vår anmälan, säger Jan Isakson, ansvarig för havsfrågor på Greenpeace, i ett pressmeddleande.

Ett antal aktivister har samlats utanför Europahuset för att överlämna en anmälan till kommissionen, underskriven av 6322 personer.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

FiskeGreenpeaceHav

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.