Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Greenpeace startar angivarsajt för oljebolagsanställda

Publicerad: 24 april 2013, 08:02

I dag lanserar Greenpeace en ny sajt där anställda på de oljebolag som borrar i Arktis kan läcka information om eventuella överträdelser mot miljöbestämmelser.


Ämnen i artikeln:

ArktisGreenpeaceShell

I dag lanserar Greenpeace webbsidan www.arctictruth.org, en angivarsajt där anställda vid de oljebolag som borrar i Arktis kan lämna information om operativ säkerhet, bristfälliga metoder och möjliga överträdelser av miljöbestämmelser. Tanken är att medier ska kunna ta del av informationen eftersom det enligt Greenpeace är mediernas bevakning som lett till att oljejättarna tvingats vidta åtgärder när säkerhetsfusk uppmärksammats.

Minst förtroende har organisationen för Shell som tidigare slarvat med säkerheten vid flera tillfällen och där två allvarliga incidenter nu är under brottsutredning. Greenpeace arktisexpert Ben Ayliffe säger att Shells framfart i Arktis är ”en enda röra från början till slut”. Det rapporterar Dagens Industri.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

ArktisGreenpeaceShell

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.