Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Greenpeace: ”Väldigt olyckligt”

Publicerad: 17 december 2014, 13:29

Perus myndigheter utreder hur stor skada Greenpeace orsakat på Nazcalinjerna.
– Jag misstänker att något brustit i planeringen, säger Daniel Bengtsson, kommunikationsansvarig för miljöorganisationen i Norden, till Miljöaktuellt.

Ämnen i artikeln:

GreenpeaceMiljöaktuellt

Som vi berättade på tisdagen har Greenpeace tvingats be om ursäkt för övertrampet, där ett 20-tal aktivister i skydd av mörkret enligt anklagelserna ska ha lämnat spår efter sig i det över tusen år gamla kulturarvet när en tygbanderoll med texten "Framtiden är förnybar" vecklades ut.

Aktionen ägde rum i samband med klimatmötet i Perus huvudstad Lima.

– Vi anklagas för att ha lämnat fotavtryck, men jag har inte tagit del av något bildmaterial på det än så jag vet helt enkelt inte vad avtrycken består i. Vår generalsekreterare Kumi Naidoo är på plats och hjälper till i utredningen, förklarar Daniel Bengtsson.

Var det inte en ovanligt klantig aktion?
– Om vi har lämnat avtryck på området så har uppenbarligen någon underskattat hur känsligt det är. Därför har vi gått ut med en ursäkt.

– Aktivisterna har haft med sig en arkeolog och har aldrig haft för avsikt att skada kulturarvet. Det är så klart väldigt olyckligt om det skett några avtryck i området, säger Daniel Bengtsson.

Läs mer här.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev