Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Gretas påsk: Talar i tre parlament och besöker påven

Publicerad: 15 april 2019, 11:06

Greta Thunberg besöker bland annat EU-parlamentet och Vatikanen

Foto: Foton: Bebu65/Wikimedia Commons, Anders Hellberg och Bengt Nyman/Flickr

Strasbourg, Rom och London. Greta Thunberg är ute på turné under påsklovet. Samtidigt släpps en dokumentär om henne på CNN.


Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg fortsätter att göra stora avtryck runt om i världen och är just nu ute på en veckolång “tågturné” i Europa för att demonstrera och träffa makthavare på hög nivå. Efter något dygns tågresa till Strasbourg väntar i dag ett möte med EU-parlamentets miljöutskott, som avslutas med ett live-sänt tal klockan 14:00 som kan följas på parlamentets webb.

Därefter går färden vidare till Rom där hon är inbjuden att tala för det italienska parlamentet. Under vistelsen i den italienska huvudstaden ska Greta Thunberg också träffa påven, eller om det är påven som ska träffa Greta Thunberg, det beror på hur man ser på saken.

På fredag är hon sedan huvudtalare på en stor klimatdemonstration i centrala Rom. Visserligen är det långfredag och helg i stora delar av världen, men som Greta Thunberg själv skriver till sina 1,1 miljoner följare på Instagram:
“Jag vet att det är en helgdag men klimatkrisen tar inte semester och det gör inte vi heller”.

Under sin turné ska hon också till det brittiska parlamentet där ledamöterna kommer att få ett välbehövligt avbrott och för en gångs skull lyssna på någon som talar om något annat än Brexit.

Det kan vara svårt att greppa den enorma uppmärksamhet som Greta Thunberg har fått i världen. Ännu ett exempel på hur stort det har bilvit är den minidokumentär om Greta som CNN idag släpper på formaten Great Big Story. Se den här

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.