Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Gröna Flyttlådan vill ersätta flyttkartongerna

Publicerad: 17 januari 2012, 11:54

Ett nytt EU-direktiv kan bana väg för grönare flyttar, menar Gröna Flyttlådan, som vill ersätta flyttkartongerna med mer långlivade motsvarigheter av plast.


Ämnen i artikeln:

CleantechGreentech

EU:s avfallsdirektiv 2008/98/EG har börjat gälla, och enligt det ska återanvändning prioriteras framför återvinning. I korthet innebär det att man i första han ska försöka förebygga avfall, i andra hand återanvända det och i tredje hand återvinna materialet. Gröna Flyttlådan har tagit fasta på detta och erbjuder flyttlådor av plast, som kräver mer resurser vid tillverkningen – men som håller mycket längre.

– Vår idé om en grön flytt ligger i tiden. Stat, kommun och landsting borde anpassa sig till direktivet och övergå till att återanvända flyttlådor av plast, men även miljömedvetna privatpersoner och företag borde flytta miljövänligare, säger David Granditsky, VD för Gröna Flyttlådan i ett pressmeddelande.

Flyttlådorna i plast flyter och går att stapla.

Enligt företaget är livslängden hos en genomsnittlig flyttkartong tre till fyra flyttar, medan deras plastlådor ska hålla i minst sex till tio år, och därefter kan återvinnas. En bättre affär för miljön, enligt Gröna Flyttlådan.

Företaget hyr ut plastlådorna, som levereras till kunden i biogasbilar.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

CleantechGreentech

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.