Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Gröna obligationer finansierar hållbarhetsmål

Publicerad: 7 maj 2015, 06:05

Fortum Värme gav på onsdagen ut gröna företagsobligationer till ett värde av 2,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Fortumgröna obligationer

Den här artikeln publiceras i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 7 maj.

Det är den största gröna företagsobligationen hittills i Sverige och syftet är att finansiera investeringar i förnybar och återvunnen fjärrvärme-, fjärrkyla- och elproduktion.

Enligt pressmeddelandet är Fortum Värme det första energibolaget i landet som ger ut gröna obligationer. Bolaget har högt ställda hållbarhetsmål och har lagt en investering på 7 miljarder kronor under åren 2010-2016 på förnybar kraftvärmeproduktion i Stockholmregionen.

– Gröna obligationer går hand i hand med vårt hållbarhetsarbete. Satsningarna för att minska vår klimatpåverkan ytterligare fortsätter med oförminskad kraft för att våra kunder ska ha en klimat- och resursneutral fjärrvärme baserad på 100 procent förnybar och återvunnen energi senast 2030, säger Anders Egelrud, vd på Fortum Värme.

– Vi välkomnar Fortum Värmes investeringar i förnybar och återvunnen energi. De har bidragit och fortsätter att bidra stort till en bättre miljö i Stockholm. Vi behöver fler satsningar av detta slag för att vi ska nå våra klimat- och miljömål, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad.

Ola Söderlund

Ämnen i artikeln:

Fortumgröna obligationer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.