Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Grönare UPS från APC

Publicerad: 14 november 2008, 10:15

Verkningsgraden i datorhallarnas strömförsörjning blir bättre. Här är ett steg på den ”gröna vägen”.


Det finns många megawattimmar att vinna varje år på effektivare strömförsörjning. UPS:en är en tillämpning som all inkommande energi passerar igenom. Kan verkningsgraden i denna höjas, är mycket vunnet, både på dina elräkningar och i den energi som behöver kylas bort från datorhallen.

APC lanserar en ny kraftfull UPS, MGE Galaxy 7000, som kan hålla datorhallen igång i uppåt två timmar i samband med haverier och strömavbrott. Den har dessutom en verkningsgrad på uppemot 97 procent i ekonomiläget vilket innebär stora energibesparingar. Traditionella UPS:er har ofta en verkningsgrad på omkring 70 procent. Den förlorade energin går bort som värme.

MGE Galaxy 7000 är anpassad för medelstora och större datorhallar och klarar en last på 250-500kVA, vilket motsvarar en datorhall med 800 standardservrar. Trots den höga kapaciteten får den plats på en relativt liten yta.

Batteristatusen testas automatiskt och regelbundet utan att man behöver koppla ifrån batterierna. Som option kan systemet specificeras med Cellwatch eller B2000 vilket ger möjlighet att övervaka varje enskilt batteriblock. Med hjälp av trendanalyser ger dessa system en tidig förvarning om förestående batterifel.

Galaxy är designad för enkel service. Alla komponenter kan nås från fronten, vilket betyder att den kan installeras direkt mot vägg.

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev