Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Grönt byggproffs gör världskarriär

Publicerad: 23 juni 2015, 10:10

Sverige tar plats i styrelsen för World Green Building Council (World GBC) och Bengt Wånggren får en stol i styrelsen.


– Jag är glad över att Sverige nu tar plats i styrelsen för World GBC och att jag får förmånen att kunna påverka utvecklingen mot en mer hållbar värld när det gäller byggande, förvaltning och samhällsplanering.

– Byggnader står för i storleksordningen en tredjedel av all energiåtgång och koldioxidutsläpp i världen. Det finns därför en stor potential till förbättringar, säger Bengt Wånggren, vd på Sweden Green Building Council och som alltså  även har valts in i styrelsen för World Green Building Council.

Bengt Wånggren har mångårig erfarenhet av miljö- och hållbarhetsarbete inom den svenska bygg- och fastighetssektorn och har tidigare arbetat som miljöchef vid Sveriges Fastighetsägare och på byggjätten Skanska.

World GBC är världsledande på att utveckla hållbara och gröna byggnader, samhällen och städer. Den internationella organisationen omfattar fler än hundra länder med över 27 000 medlemsorganisationer och företag.

Läs mer här.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.