Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

GSK-tak får 11 000 solpaneler

Publicerad: 9 november 2010, 12:11

Läkemedelsjätten GlaxoSmithKline kommer att utrusta sin distributionscentral i York, Pennsylvania, med vad som kommer att bli Nordamerikas största solcellstak.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechSolcellerForskningIngenjör

Solcellstaket kommer att bli lika stort som sju amerikanska fotbollsplaner, eller 33 445 kvadratmeter, och kommer att generera tillräckligt med energi för att försörja hela anläggningen, skriver Inhabitat.

Om projektet faller väl ut så kommer York-byggnaden att fungera som en ekomodell för resten av företagets distributionscentraler. GSK har redan meddelat att deras anläggning i Fresno, Kalifornien, kommer att vara näst på tur för en grön renovering, med byggplaner våren 2011.

York-taket kommer att bestå av 11 000 solpaneler med en total kapacitet på 3 400 kilowattimmar energi per år. Tillräckligt med energi för att försörja 400 amerikanska hushåll, och faktiskt mer än vad anläggningen kräver idag. Solcellstaket kommer också att reducera företagets koldioxidutsläpp med 3 000 ton per år.

Projektet är ett av GSK:s initiativ för att minska företagets energiförbrukning med 45 procent innan 2015 (från 2006 års nivå). Solcellstaket beräknas vara helt klart i december.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.