Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Guider: Så blir du bättre än börsbolagen på hållbarhet

Publicerad: 26 Maj 2010, 10:26

De 50 största bolagen på Stockholmsbörsen har bäst resurser till bra uppförandekoder. Men de är inte perfekta. Du kan bli minst lika bra – och lära av deras misstag.


1. Gör informationen lättillgänglig. Två av tre bolag har sin uppförandekod i ett och samma dokument.

2. Informera styrelsen när det går snett. Internationellt informeras sex av tio styrelser om avvikelser från uppförandekoden minst en gång per kvartal. I Sverige sker detta i färre än tre av tio styrelser.

3. Jobba med att koden följs. Tre av fyra svenska företag anger att de arbetar aktivt med att implementera sin uppförandekod internt.

4. Följ upp att koden ­faktiskt har följts. Bara ett av tre företag har även en uppföljning och kontroll av efterlevnad.

5. Skriv om uppförandekoden regelbundet. Tre av tio företag uppger att de kommer att revidera sina uppförandekoder i år.

6. Låt uppförandekoden gälla även de omkring dig. Fyra av tio uppförandekoder gäller även externa parter, så underleverantörer och partner måste följa samma exempel som börsbolagen själva.

7. Låt de omkring dig ställas till svars. Nästan hälften av börsbolagen ställer så konkreta krav på externa parter att de ­leder till ansvar för avtalsparten.

8. Utbilda din personal. Näst intill samtliga inom börsbolagen planerar att utbilda sin personal i frågor om uppförandekoden under 2009.

Fotnot: Tipsen baseras på svaren från de 50 största svenska börsnoterade bolagen som ­ingick i KPMG:s och advokatfirman Delphis studie om börsbolagens uppförandekoder. (publicerad i april 2009).

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.