Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

H&M bojkottar konferens i Bangladesh till stöd för fabriksarbetare

Publicerad: 23 februari 2017, 14:10

H&M är en av de klädjättar som bojkottar industrikonferensen Dhaka Apparel Summit i Bangladesh till stöd för de fabriksarbetare som sparkades och fängslades under en strejk i december.


Ämnen i artikeln:

CsrHållbara Affärer

H&M är en av de klädjättar som bojkottar industrikonferensen Dhaka Apparel Summit som startar i Dhaka, Bangladesh på lördag. Orsaken är de strejker för högre löner som utbröt i industristaden Ashualia i december och som ledde till att många fabriksarbetare blev sparkade, misshandlade och fängslade.

Bland de klädföretag som bojkottar konferensen finns förutom H&M, holländska C&A och spanska Inditex som bland annat äger klädmärket Zara.
– Att närvara vid Dhaka Apparel Summit skulle orsaka förvirring och sända fel signaler gällande vårt engagemang för föreningsfrihet och att situationen måste lösas på ett fredligt sätt, sa H&Ms talesman Iñigo Sáenz Maestre till tidningen Dhaka Tribune.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

CsrHållbara Affärer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.