Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

H&M kritiseras för uzbekiskt barnarbete

Publicerad: 17 december 2012, 04:30

Det är brittiska Anti-Slavery International som hävdar att H&M inte gör tillräckligt för att säkerställa att tvångs- och barnarbete inte förekommer i produktionen av uzbekisk bomull.


H&M uppmanas förbjuda uzbekisk bomull i sina kläder av gruppen Anti-Slavery International som påpekar att den uzbekiska bomullsindustrin länge varit känd för att använda tvångs- och barnarbete. Enligt organisationen har H&M inte gjort tillräckligt för att säkerställa att tvångs- eller barnarbete inte förekommer i prouduktionen av H&M:s bomull.

H&M har förbundit sig att "inte medvetet" använda uzbekisk bomull. Men det räcker inte enligt Anti-Slavery International. Istället tycker organsiationen att H&M helt borde förbjuda sina underleverantörer att göra affärer med de kända företag som handlar med uzbekisk bomull. Anti-Slavery International har också startat den kampanj där människor kan skicka ett färdigskrivet kravbrev till H&M.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.